Twictie
#twitter en #fictie
  VierdaagseVerhaal
Volg de avonturen van @JorisLoopt en @Mariken024
 
Volg het verhaal
Je kunt het vierdaagseverhaal volgen op de homepage van deze site, of via twitter (meer...)

Wat is Twictie?
Twictie is een nieuwe combinatie van twitter en fictie. Ieder personage in het verhaal heeft een eigen twitter-account (meer...)

Wat is het verhaal?
Het VierdaagseVerhaal beschrijft de avonturen van Joris en Mariken tijdens de Vierdaagse 2011 in Nijmegen (meer...)

Over ons
Wil je weten wie er achter Twictie zitten, kijk dan op de infopagina (meer...)

 

 

 
VierdaagseVerhaal
De Vierdaagse in Nijmegen is een van de grootste openluchtevenementen in Nederland. Daar gebeurt weleens wat! Tijdens de Vierdaagse 2011 belanden Joris en Mariken in een merkwaardige situatie. Volg hun belevenissen via twitter of op deze site! We stellen hier alvast de personages aan je voor. Let op: om het verhaal te kunnen lezen hoef je niet alle personages apart te volgen op twitter. Je kunt gewoon de twictie-lijst 'VierdaagseVerhaal' volgen. Maar je kunt het verhaal ook op deze website volgen.

Mariken: @Mariken024
Een Nijmeegse studente van 24 jaar, wonend in een studentenhuis in Nijmegen. Mariken houdt van uitgaan, dansen, jongens en feesten. Tijdens de Vierdaagse gaat ze niet lopen maar stappen.

Joris: @JorisLoopt
Een knappe, net afgestudeerde slimmerik van 25 jaar. Joris gaat samen met Nelleke de Vierdaagse lopen. Via marktplaats heeft hij onderdak gevonden bij Jenny. Nelleke logeert op haar vaste adres elders in de stad.

Jenny: @JennyWijers
Ook wel mevrouw Wijers genoemd, is hoogblond en nog maar 49 jaar. Ze heeft net een nieuwe bh gekocht. Jenny is op zoek naar liefde. Om wat bij te verdienen verhuurt ze tijdens de Vierdaagse een zolderkamer.

Hank: @HanksHandel
Hank (spreek uit: Henk) Wijers is de broer van Jenny. Arnhemmer, sjaggeraar met een harde stem, rijdt in een oud vrachtwagentje, heeft altijd een ladder bij zich maar is geen glazenwasser. Drink graag merkloos pils uit halveliterblikken. Heeft een hekel aan de Vierdaagse, maar moet soms voor zaken in Nijmegen zijn.

Nelleke: @NellekeJacobs
Nelleke loopt al jaren mee met de Vierdaagse, dit jaar voor het eerst met Joris. Ze woont in Utrecht.

Heinz: @HeinzHamburger
Soldaat en pechvogel, onverwoestbaar als een soort Obelix. Altijd vrolijk.lust graag een frietje, een worstje of een visje. Woont in Hamburg (Duitsland) maar komt al jaren in Nijmegen.

De waarzegster: @DeWaarzegster
De Waarzegster heeft tijdens de Vierdaagse een tentje ergens in de stad. Haar gaven gebruikt ze om bezoekers goede raad te geven, maar ze doet dat niet altijd in glasheldere bewoordingen. Ze is van Oosterse komaf en droomt soms dat ze in een harem zit.